Tva saronger, vit sand och iste

Vi lever lata dagar med sol, mat och somn. Dagar utan tillsatt anstrangning.

Vi ar nu inne pa var tredje dag har pa Koh Phangan. Vi bor strax utanfor det sk karnan med tillhorande hamn. Eller som Elli skulle saga; utanfor tullarna. Sa vi hyr moppe for att ta oss fram och tillbaka pa kvallarna och det ar val i stort sett den enda anstrangningen som vi tar oss for, att satta oss pa moppen alltsa.

Pa fredag aker vi vidare till Koh Tao, dar planen ar att mota upp min Far och Lillebror for nagra dagar. Annars ar kalendern ganska oppen.

Just nu ar vi inne vid hamnen for att kopa sarsprit, eftersom jag ar sa klumpig som jag ar, och ata lunch. Sa nu ska vi ata var lunch och sedan aterga till att gora ingenting pa en sarong pa en vit strand, lang bort fran vardagen.
Pompa och stat,
i vattnet blir man vat.
Hon-med-en-vid-rand-over-ryggen.


Jag och en blundande Axel pa min lillebrors student for nagra veckor sedan, pa tal om ingenting alls


Hej Koh Phangan! Hej svett och bostadsloshet!

Nu ar vi pa Koh Phangan. Vi kom precis hit med bat och ska nu kolla efter nagonstans att bo, men jag fuskar lite och passar pa att blogga ocksa.

Efter manga om och men hittade vi tillslut tillbaka igar. Och efter en natts somn och annu mer om och men lyckades vi checka ut en dag tidigare an tankt och(!) fa pengarna tillbaka for den sista och oboende natten. Sa nu, efter en halvtimme lang svettigt batresa, ar vi framme. Dock utan bostad an sa lange.

Nu ska jag aterga till hotelletandet innan Axel marker mitt fusk. Inte for att han ska saga nagot som sjalv sitter inne pa fejjan och svarar pa sina tusen grattisinlagg, men i alla fall.

Fred ut!
Svettloken Ake.



Bildregnet






Klicka pa bilden for att se den storre.

Bild 1: Tuk Tuk.
Bild 2: Fish spa.
Bild 3: SchtekarAxel.
Bild 4: Lerhalstoan pa Koh Samui.
Bild 5: Livsnjutare.
Bild 6: Min fodelsedagsglass.
Bild 7: Bangla road pa Phuket.
Bild 8-9: Moppetur.
Bild 10: Axels fodelsedag!


Hej Koh Samui! Hej badrum-som-ser-ut-som-en-lerbunker!

"Vilse i skogen vandrar han omkring, han vandrar omkring men han hittar ingenting. Han lever pa kottar, stenar och bar, han hittar inte hem, han vet inte vart han ar." Sa sjonger Markoolio och sa sitter jag och sjunger bak pa moppen for tillfallet. Vi har virrat runt i nagra timmar nu, sett en sten som ser ut som en jattesnopp, sett en annan sten som skulle se ut som en jattevagina, tittat pa elefanter, atit lunch, atit glass och massa andra roliga saker som man gor nar man ar vilse.

Imorse vackte jag Axel med min skonsang, paket och Oreos. Axel fyller 21 och ar darmed ikapp mig igen. Dagen har, som ni kanske forstatt, spenderats pa en moppe. Fram tills nu da vi satt oss pa ett internetcafe for att vila vara trasmakande stjartar en stund.

Igar flog vi fran Phuket hit, pa flyget traffade vi en jattetrevlig apa som kunde prata engelska. Halvvags till Koh Samui stallde han sig upp och holl ett tal om hur vi skulle kunna applicera Washington Consensus pa Angolakonflikten och pa sa satt komma fram till en hallbar losning pa problemet. Nu ljog jag. Det handa inget spannande pa flyresan mer an att jag var nara pa att ata kott.

Hotellet vi bor pa har ar fint, om man bortser fran badrummet som ser ut som en jordhala, poolen som inte har stadats pa tre ar och flygplanen som passerar rakt over rummet. Imorgon eller pa tisdag aker vi vidare till Koh Phangan.

Nu ska vi ater bege oss ut i djungeln och forsoka navigera oss tillbaka till hotellet och ta en dusch innan det ar dags for fodelsedagsfootscrub, fodelsedagsmiddag och fodelsedagsglass.

Pa aterseende.
Mulle.

Bloggen Axelererar mot nya hojder!

Okej... Forsta inlagget...

Vi har precis checkat ut fran hotellet och prutat oss till en 45 minuters taxiresa for 150 kr! Vi ar bast!
Flyget tar oss till Koh Samui dar tanken ar att vi ska forsatta med bat runt dem olika oarna, vi vet dock inte vart vi ska bo, vart batarna gar ifran eller hur vi ska ta oss till dem. Det loser sig, det ar kul att inte veta, ingenting ar omojligt, som Gunde Svan hade sagt!

Jag och Linn ar ju som sagt branda sa uta H-vete, sa sunburnmassagen va super! Forstod inte riktigt vad det va som va speciellt med den, utover den svinkalla massageoljan och ACn nerskruvad till minusgrader...
Vi sprang over gatan och kakade thaimat for trettioelfte gangen, 28 kr och trevligt sallskap av tva glada uppsalabor senare slapade vi vara tunga ben vidare till glassbaren for en valbehovlig nerkylning av den starka maten.

Vi sov som sma barn pa natten och ar nu helt utvilade och redo for Koh Samuis aventyr!

Ses dar!
Axel


PS. Vi lovar att bjuda er pa ett bildregn nasta vecka som kompensation for alla bokstaver.


Tva dagar och en fodelsedag senare...

...och vad vi har hunnit med!

I onsdags eftermiddag bestamde sig solen for att vi har fatt lida nog av allt regn och gjorde sig sedd. Vi lag pa taket ett par timmar och solade och badade. Pa kvallen gick vi pa bio och sag Killers, med Demi Moores lammkott i huvudrollen.

Och pa tal om lammkott sa var det precis vad min kara pojkvan blidde igar. Jag fyllde 21 och han stannar kvar pa 20 (om sa bara for tva dagar till, men i alla fall).
Pa morgonen blev jag uppvaktad med sang, paket och donuts. Sen sprang Axel ivag till Subway och kopte frukost innan vi begav oss ner till stranden for att bli av med sommarens bada-i-havet-oskuld. Vid lunch oppnade sig himlen och vi tittade pa inifran en pizzeria. Tva timmar tog det, sen var himlen klarbla igen. Vi fanns oss sjalva pa taket med hog musik och en superb bok.* Nar kvallen nalkades var det Thaimassage som stod pa schemat och sen vidare pa middag. Jag at varldens godaste fodelsedagsglass innan vi ater befann oss i biosalongens morker dar A-Team visades.
Kort och gott: toppenbra fodelsedag.

Idag har vi varit pa en battur runt Phi Phi Islands oar. Snorkling, apor och tjocka indier, det kan inte bli mer semester an det. Jo forresten, vi brande oss ocksa. Fint ska det va!

Nu ska vi ga pa sunburnmassage och lindra var sveda.

Tchau!
Kraftan (i alla dess definitioner).


*Nej, Axel laste inte, men det kandes for sjalvklart for att tillagga.

Hej Phuket! Hej Ping Pong Show!

Nu har vi lamnat tryggheten hos Ingrid och Calle bakom oss och rort oss vidare till Phuket dar vi kommer att stanna under fyra natter. Hotellet vi bor pa, har i Patong, tavlar om titeln "Varldens Hardaste Sangar" och har god chans att vinna. Dock ar det billigt som tusan och ligger centralt, med fem minuter till stranden och tretton sekunder fran stadslivet. Plus att vi har pool pa taket(!).

Dagen har mest gatt at till att resa, men ett och annat par skor har vi hunnit med att kopa och en och annan ol har val fatt kanna varmen i vara magar.

Forsaljare: Look! You want watch?
Axel: Do you have Rolex, Hublot or Omega?
Forsaljare: Yes, yes, come with me, I show you!
Forsaljare: Tar med oss genom en lonndorr in i ett klaustrofobiskt rum med tva vaggar fulla med forfalskade klockor, dar tva vita tjocka gubbar redan blivit inlurade.
Vi: Var sista stund ar kommen, har kommer vi att lamnas att do av syrebrist.
Pa nagot satt lyckas jag tillslut ta mig ut, med livet i behall. Val ute far jag sitta med en indisk/australiensk kvinna och titta pa bilder av lik fran tsunamin for att distrahera dem sa att Axel ocksa kan ta sig ut.
Vi: Andas ut.

Idag har vi lart oss att mycket kan handa nar man ar ute i stora vida varlden.
Tjipp.
The Survivor.

Matlagesrapport

Jag har precis knolat ner allt i min ryggsack (jo, mor, du laste ratt: knolat). Imorgon aker vi vidare till Thailand, Phuket!

Middagen igar kan sammanfattas med ordet smakorgasm. Mat fran Japan, Italien, Indien, Indonesien, Kina och andra smakfulla lander. Mat som olika sallader, kott, skaldjur, fisk, ris, brod, ost, crepes, frukt, kakor, tartor, jag kan fortsatta i evigheter.



Klicka pa bilden for att se den storre.

Idag at vi lunch med Calle pa en Japansk restaurant nara den svenska ambassaden. Sushi, potatismos, nagan konstig gegga och nudelsoppa (som sag ut som masksoppa, men smakade battre an det sag ut).
Efter lunchen vandrade vi langs Orchard Road, tittade i affarer och kopte ett till minneskort till min kamera eftersom det vi har nu borjar bli fullt (det tar hart pa planboken att vara tillsammans med en fotograf). Val hemma igen var det ett dopp i poolen och packning som stod pa schemat. Nu sitter vi och vantar pa att Ingrid ska komma hem.


Klicka pa bilden for att se den storre.

See you later (nagot annat jag snappat upp fran den singaporianska engelskan).


Moln. Moln. Moln.

Nar vi, for en gangs skull, lyckas ta oss upp nar klockan ringer for att hinna fa lite sol innan vi ska ivag och ata lunch med Calle sa ar solen inte dar. Vad ar det for jakla stil?!

Hant Bild Extra






Klicka pa bilden for att se den storre.

Bild 1: Hej-vi-ar-turister-framfor-Singapores-landmark.
Bild 2: Jag stjal is fran frysen efter att ha badat.
Bild 3: Axel ater (mindre viktig information: i Chinatown).
Bild 4: Axel, Ingrid och Calle.
Bild 5: Axel, som ar glad over:
A. att han precis insett att han kommer att fa spendera en hel manad till med mig, bara mig.
B. att han snart ar hemma och fa byta ut den, stundvis, olidliga varmen mot AC.
C. att han ser en kamera.
Bild 6: Min ol.

Det ar fler bilder pa Axel eftersom det ar jag som fotar for det mesta, hor och hapna.


Och 1 och 2, kom igen jucka med rumpan!

Axel har grymt pigment och det har inte jag. Darfor har jag kopt hudkram med whiteningeffekt, som ar valdigt poppis bland asiater, som jag sedan hallt over i en vanlig kramflaska och nu lurar pa Axel dagligen. Allt ar tillatet i kampen om den mesta semesterbrannan.

Igar efter Klum-utstallningen for vi till Chinatown dar vi at middag och tittade pa ihopbundna krabbor i burar. Det ar sant man gor i Chinatown.

Idag har jag och Ingrid varit pa pedikyr, fikat och spatserat runt, runt i en bokhandel i jakt pa en karta over Thailand, utan framgang kanske ska tillaggas. Under tiden, och aven i skrivandets stund, svettas Axel och Calle pa en golfbana pa Santosa. Ikvall ska vi bli bjudna pa fodelsedagsmiddag pa ett hotell nagonstans i Singapore, trots att det ar hela fyra dagar kvar tills jag fyller ar och en mindre evighet tills Paxel drar pa sig en till arsring (typ sju dagar). Kan bli kul!

Nu ska jag aterga till att spegla mig i mina spegelblanka tanaglar.
Adjo.


Lordagen den 19 juni, en san dag som man om tjugo ar ska minnas vad man gjorde

Idag gifter sig Viktoria och Daniel och jag kunde inte vara gladare over att sitta i over trettio graders varme vid en pool i Singapore istallet for att trangas i ett kaotiskt och kallt Stockholm.

Igar var vadret som sagt at det samre hallet, men fortfarande varmt. Vi fortsatte var brottningsmatch med asiaterna och jag pekade pa en miljon saker som jag onskar mig i fodelsedagspresent. Jag fick inget, tror jag... Vi at frukost/lunch vid tre pa donken och forsatte till Ben & Jerrys. Varat mal ar att bli de forsta nagonsin som gar upp(!) i vikt under en asiensemester.

Idag lag vi nere vid poolen tills Axel blev rastlos (dvs efter tva timmar) da vi forflyttade oss till ett kopcentrum i narheten och satte oss pa Starbucks.

Nu ar vi tillbaka i lagenheten for ett kort vatskestopp. Snart ska vi vidare pa en fotoutstallning signerad Mattias Klum.

Hepare!

Ater, bajsar, sover






Klicka pa bilden for att se den storre.


Inatt dromde jag om vithajar

Likt ett duntacke ligger molnen pa himlen. Idag ar en sadan dag da vadret inte tillater... Sa vi har sovit i 14 timmar istallet och laddar nu for att gora staden osaker igen.

Igar eftermiddag brottades vi med sma asiater pa stan men kom inte hem med nagot annat an tre armband, ett par espadrilles, ett balsam och sex munkar. Senare pa kvallen, efter att Calle och Axel spelat tennis, at vi middag pa en indisk restaurant som hette Jimys Curry. Grymt god mat som serverades pa bananblad.

Tyvarr har jag en pojkvan som ar lika glomsk som en guldfisk sa kameran har stannat hemma hittills (det ar alltsa absolut inte mitt fel trots att det ar min kamera det handlar om), darfor kan jag inte visa er vad vi roat oss med.

Val mott,
Blekfet.


Hej Singapore! Hej toastskagen och sill!

Efter att ha sovit pa Axels axel i atta timmar och atit en pannkaka med applen i sa landade vi i Singapore, jag mer utvilad an han.

Val framme var det bara att kasta av sig kladerna och hoppa i poolen. For att tva timmar senare finna oss sjalva pa en svensk midsommarbuffet pa Raffles hotel. Vada aka till Asien for den goda maten? Efter det sa dackade i sangen Axel och jag hakade pa.

Morgonen kom och morgonen gick, formiddagen kom och formiddagen gick, lunchen kom och jag vaknade. Dagen har spenderats vid poolen och nu ska vi vidare pa nya aventyr i staden.

Happ, som min fd chef skullle ha sagt!

Visste ni forresten att Singapore har 4.9 miljoner invanare pa 692 km²? Det ar inte sa illa...

Från Singapore till Bangkok på 37 dagar

Jag har packat hela kvällen! Eller, ja, nu ljög jag. Jag drog fram alla kläder på en halvtimme, sedan visade mamma hur man packar smart, dvs hon packade åt mig. På tisdag åker vi, jag och Axel.

Vi kommer att börja hos Axels föräldrar i Singapore för att sedan ta oss vidare till Thailand där planen är att leka luffare i en månad.


Jag kommer att blogga bäst jag kan, men vet inte vilka internetmöjligheter vi kommer att ha när vi lämnat Singapore.

Nu ska jag sova. Good Night (god natt på singaporiansk engelska).



RSS 2.0